Jakie PIECZYWO jest najzdrowsze? Zobacz, jak to sprawdzić

Twardy, pełnoziarnisty o niejdnolitej konsystencji - tak powinien wyglądać prawdziwy i najzdrowszy chleb razowy.

Twardy, pełnoziarnisty o niejdnolitej konsystencji — tak powinien wyglądać prawdziwy i najzdrowszy chleb razowy. Jak go wybrać i czy warto spożywać tylko pieczywo razowe? Ekspert ds. żywności Agnieszka Piskała zdradziła, jak czytać etykiety na chlebie i jak po wyglądzie ocenić jego jakość.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ukryj komentarze

Autor:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Anna Grodzka o relacjach z Jarosławem Kaczyńskim. „Ciekawe, czy pocałowałby mnie w rękę” Młodzi mężczyźni nie chcą być księżmi? Kościół rozpaczliwie szuka młodych kapłanów Jemy jej więcej niż kiedyś. Ta żywność ZMIENIA METABOLIZM i powoduje otyłość Cztery lata i 26 krajów. Podczas podróży nagrywał FILM ZARĘCZYNOWY! Ich problemem jest ZBYT MAŁA WAGA. Wszystko przez choroby cywilizacyjne Okuliści ostrzegają: Polacy widzą coraz gorzej! Mężczyzna nie pomaga w domu? To może być twoja wina Jak uniknąć ZMARSZCZEK? Sposobem nie kremy, a zmiana przyzwyczajeń Zdradzają Twój prawdziwy wiek. U młodych osób to oznaka zmęczenia Papież przechwycił pizzę jadąc papamobile! Edukacja seksualna coraz bardziej kontrowersyjna. "To zmusza dzieci do oglądania PORNOGRAFII" Setki CIĘŻARNYCH KOBIET wspólnie ćwiczyły jogę. Tak uczciły święto