Jakie PIECZYWO jest najzdrowsze? Zobacz, jak to sprawdzić

Twardy, pełnoziarnisty o niejdnolitej konsystencji - tak powinien wyglądać prawdziwy i najzdrowszy chleb razowy.

Twardy, pełnoziarnisty o niejdnolitej konsystencji — tak powinien wyglądać prawdziwy i najzdrowszy chleb razowy. Jak go wybrać i czy warto spożywać tylko pieczywo razowe? Ekspert ds. żywności Agnieszka Piskała zdradziła, jak czytać etykiety na chlebie i jak po wyglądzie ocenić jego jakość.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Jeff poddał się DEPILACJI woskiem dla... dobra nauki Co zużywa najwięcej PRĄDU W DOMU? Polacy nie mają pojęcia Zarabiają na spełnianiu fantazji z "50 Twarzy Greya" Sprawdź, czy grozi Ci uzależnienie od ALKOHOLU Parówki to czubek góry lodowej. Na czym jeszcze oszukują producenci? Poranne ćwiczenia na czczo to błąd. KONRAD GACA obala mity Jej ciało i uroda zachwycają. Mistrzyni bikini fitness zdradza swoje patenty Poświęciły pustelnicze życie dla... konfitur. Niezwykła historia polskich sióstr Zjadłaś owoc cytrusowy? Nie myj zębów! To uszkadza szkliwo 4 filiżanki kawy - tyle wystarczy, by poważnie obniżyć płodność! Są zawsze przygotowani na najgorsze. Kim są PREPPERSI? POLSCY RAPERZY popisują się w sieci. Są wśród nich kobiety