Jakie PIECZYWO jest najzdrowsze? Zobacz, jak to sprawdzić

Twardy, pełnoziarnisty o niejdnolitej konsystencji - tak powinien wyglądać prawdziwy i najzdrowszy chleb razowy.

Twardy, pełnoziarnisty o niejdnolitej konsystencji — tak powinien wyglądać prawdziwy i najzdrowszy chleb razowy. Jak go wybrać i czy warto spożywać tylko pieczywo razowe? Ekspert ds. żywności Agnieszka Piskała zdradziła, jak czytać etykiety na chlebie i jak po wyglądzie ocenić jego jakość.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Kocham, ale nie mam ochoty na seks. Dlaczego kobiety stają się OZIĘBŁE? SZEPTANE MODLITWY i zaklęcia. Tak leczą na polskiej wsi Niezwykłe właściwości OCTU JABŁKOWEGO. Zapomniana broń w walce ze zbędnymi kilogramami Tak BAWIĄ SIĘ OJCOWIE z dziećmi, gdy matki nie patrzą Jak radzić sobie z NADMIERNĄ POTLIWOŚCIĄ? Blogerka testuje... KUBECZEK MENSTRUACYJNY Oczyszczają organizm, odchudzają. PRZYPRAWY, których nie może zabraknąć w kuchni Zdrowy zamiennik gorszy od cukru? Zobacz, kto powinien go unikać Robert Biedroń o Januszu Palikocie: "Myślę, że się pogubił" Jesteś typem samotnika? Twój MÓZG STARZEJE SIĘ szybciej Równouprawnienie to mit. Widać to zwłaszcza w PRACY KOBIET Najtańsza przekąska? Polski bloger poleca OBIERKI Z ZIEMNIAKÓW