Jakie PIECZYWO jest najzdrowsze? Zobacz, jak to sprawdzić

Twardy, pełnoziarnisty o niejdnolitej konsystencji - tak powinien wyglądać prawdziwy i najzdrowszy chleb razowy.

Twardy, pełnoziarnisty o niejdnolitej konsystencji — tak powinien wyglądać prawdziwy i najzdrowszy chleb razowy. Jak go wybrać i czy warto spożywać tylko pieczywo razowe? Ekspert ds. żywności Agnieszka Piskała zdradziła, jak czytać etykiety na chlebie i jak po wyglądzie ocenić jego jakość.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Uważaj na popularne MIELONKI. Najgorszej jakości mięso to nie jedyna ich wada W ciąży nie rezygnuj ze sportu. Jednak pewne aktywności mogą być niebezpieczne Chodzenie bez STANIKA - zły gust czy atut? Największa tajemnica chrzecijaństwa. Jaka jest prawda? Przeżyła ŚMIERĆ KLINICZNĄ. Co widziała? Te ZAMIENNIKI POSIŁKÓW możesz stosować przy nieregularnym trybie życia Polka została mistrzynią świata w FITNESSIE! Brutalna prawda o skutkach PALENIA PAPIEROSÓW Zdania o ich wpływie na oczy są podzielone.Czy SOCZEWKI KONTAKTOWE są bezpieczne? Sądzisz, że jesteś dobrym człowiekiem? Jeden test i odpowiedź nie będzie oczywista Najbardziej wartościowy sok. Oprócz witamin zawiera składnik wspomagający odchudzanie Popularna METODA ODCZULANIA to oszustwo! "To największa bzdura, w jaką uwierzyli ludzie"