Dressingi majonezowe – PRECZ z monotonią

... istnienia dwóch – dressing majonezowy (czyli majonez solo, najlepiej kupić od razu taki lejący się – tajemnice rozrzedzania wszakże zabrali do grobu alchemicy) i dip czosnkowy (czytaj – majonez z posiekanym ...

dawno temu

Jak zadbać o prawidłowy SEN NIEMOWLAKA? Najlepsze sposoby, jak UŚPIĆ DZIECKO

... Dr Aneta Górska-Kot zdradziła, jak komunikować się z maluchem, odgadywać jego potrzeby i wprowadzać rytuały. ... wyzwanie. Jak nauczyć zasypiać nowonarodzone dziecko? Dr Aneta Górska-Kot zdradziła, jak komunikować się z maluchem, odgadywać jego ...

dawno temu

Chleb pełnoziarnisty – charakterystyka, jak go rozpoznać, kalorie, rodzaje

... wchodzi samo bielmo, czyli oczyszczone wcześniej nasiona. Chleb czy bułki ze zwykłej mąki można łatwo rozpoznać, są one twarde, zwarte i bladego koloru. Natomiast pieczywo pełnoziarniste jest cięższe ... chleb nie ma prawa spleśnieć, a jedynie ...

dawno temu

Pomysł na czosnkowy obiad

... Czosnkowo-migdałowe gazpacho Jedwabista i sycąca zupa gazpacho zachwyca niezwykłym smakiem i atrakcyjnym wyglądem. To szybkie i proste danie przygotujesz przy pomocy: 1 szklanki blanszowanych ... na dnie wolnowaru, przykryj i gotuj ok. 3 godzin. ...

dawno temu

Pyszna nowość - chleb kanapkowo-tostowy

... Pełnoziarniste pieczywo jest podstawą zbilansowanej diety. Zawiera węglowodany złożone, które usprawniają funkcjonowanie mózgu i całego układu nerwowego. Dzięki temu nasz organizm utrzymuje wysoki ... wyboru. Pieczywo doskonale smakuje na ...

dawno temu

Metody na szorstkie pięty

... Czy twoje stopy są równie nienaganne jak twoje dłonie? Jeśli masz problem z szorstką skórą na piętach, posłuchaj, co doradza ekspertka Aneta Mazek. Używasz pumeksu codziennie? Możesz być zaskoczona, ale to przyśpiesza narastanie naskórka. ...

dawno temu

5 zasad, dzięki którym nie przepłacisz za podróż Twojego życia

... finansowych. Aneta jest entuzjastką couchsurfingu – wybierając się w podróż, szuka noclegu przez portal o tej samej nazwie, w którym mieszkańcy z różnych miast oferują darmową gościnę. ... i bez zapoznania się z najważniejszymi informacjami na ...

dawno temu

Nie daj się oszukać. Produkty PEŁNOZIARNISTE nie zawsze zdrowe

... odpowiednie pieczywo, ryż czy makaron, korzyści dla organizmu są ogromne. Choć wartość kaloryczna wyrobów razowych i pszennych często jest podobna, ilość składników mineralnych w tych pierwszych ...

dawno temu

Pieczone ziemniaki z rozmarynem

... Ziemniaki można przyrządzać na wiele różnych sposobów, od tych gotowanych polanych masełkiem, po klasyczne frytki z sosem czosnkowym. Przy okazji przygotowywania kurczaka ze śliwką owijanego boczkiem ... 34917  34918 Piecz ok. 45 min. W tym ...

dawno temu

Produkty zbożowe – dlaczego są ważne?

... zaliczamy: żyto, pszenicę, owies, jęczmień, kukurydzę, orkisz, grykę i sorgo a także mąkę, pieczywo, makarony, płatki, musli oraz ryż. Dlatego zarówno biała bułka jak i tzw. ciemne pieczywo będzie ... produktów zbożowych – mąki, pieczywa, ...

dawno temu

Przepisy na dipy

... . Jak zrobić dip czosnkowy? Dipy bardzo często wytwarza się na bazie śmietany. W takiej wersji są jednak prawdziwą bombą kaloryczną, więc zdecydowanie lepiej jest przyrządzać je wykorzystując jogurt ... , a nawet grillowane warzywa takie jak np. ...

dawno temu

3 pomysły na pyszne crostini

... Co kryje się pod tajemniczą nazwą crostini? Otóż są to niewielkie kanapeczki pochodzące z Włoch. Przyrządzane są z białego pieczywa pszennego oraz oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek. Przekonaj się, z czym najlepiej podać pyszne crostini. ... ...

dawno temu

Błonnik działa jak odkurzacz

... Przeciętny polak zjada około 70-150 kg pieczywa rocznie, najczęściej nie zdając sobie sprawy z czego jest zrobione.Bardzo trudno jest kupić dobry chleb. ... 68657 Pogarszająca się jakość pieczywa sprawia,że coraz więcej osób choruje na nowotwór ...

dawno temu

Chleb domowy

... Pamiętasz niektóre z najbardziej przypominających ci błogie dzieciństwo zapachów? Jednym z nich na pewno jest aromat, jaki wytwarzany jest przez świeże pieczywo. I chociaż większość dietetyków uważa ... samodzielnie upiec pieczywo, to właśnie ty ...

dawno temu

„Od Astrid do Lindgren. Powieść biograficzna”, V. Oravsky, K.P. Larsen i autor anonimowy

... , zanim jeszcze pisarka zdobyła światową sławę. Opowieść o jej nadzwyczajnej wyobraźni i pogodzie ducha. Autorom udało się pokazać autentyczną sylwetkę, niczego nie przejaskrawiając lub ubarwiając ... Lindgren – szwedzkiej autorki literatury ...

dawno temu

Jak przygotować wegetariańskie spaghetti carbonara?

... Postanowiłaś porzucić mięso i kończą ci się ciekawe pomysły na obiad? Zaprosiłaś do domu znajomych, wśród których są także wegetarianie? Przygotuj pyszny makaron z dodatkiem kremowego, serowo-czosnkowego sosu! Poniżej znajdziesz przepis na ...

dawno temu

Rodzaje mąki

... Całkiem spora część ze spożywanych przez nas pokarmów ma ją w swoim składzie. Najczęściej używana jest do wyrobu pieczywa czy ciast, ale na tym nie kończy się jej zastosowanie. Czy o mące wiesz już wszystko? Jeśli nie, proponuję nadrobić ...

dawno temu

Mój kumpel jest gejem

... ; Aneta uważa, że nie należy dyskryminować kogoś za to, że lubi morele, a nie brzoskwinie, z jej przyjacielem można "konie kraść"; a Bożena tylko swojemu kumplowi może się wypłakać po stracie przyjaciółki i na melodramacie. ... , no i razem ...

dawno temu

Toster nowej generacji

... cechy charakterystyczne to opływowy kształt i bardzo niecodzienny design. Zasada jego działania jest prosta. Pieczywo wyrzucamy górą, a po zapieczeniu „wylatuje” ono nam jak na zjeżdżalni na dolną ...

dawno temu

Selen źródłem dłuższego życia

... . Selen obecny jest w zbożu, mięsie, jajach czy też w skorupiakach. Dodając dziennie do jadłospisu trzy kromki pełnoziarnistego pieczywa, możemy wpłynąć na odporność naszego organizmu ... jeść dodatkowe trzy kromki pełnoziarnistego chleba ...

dawno temu

Dobry chleb

... być złocisty. Ważna jest także waga – te lekkie produkowane są na sztucznych składnikach, takich jak spulchniacze i polepszacze, które powodują, że masa jest jakby „napompowana”, ale jednocześnie pieczywo ...

dawno temu

Zdrowe wody, czyli pyszne wody smakowe oraz izotoniki

... , wiosną czy jesienią? O tym w najnowszej książce „Zdrowe wody” opowiada Aneta Łańcuchowska-Jeziorowska, uznany specjalista ds. żywienia i dietetyk. ... nie zatroszczymy się o ich prawidłowe nawodnienie. 64119 Zdając sobie sprawę z ...

dawno temu

„Autor widmo”, Roman Polański

... . Przeważająca większość dziennikarzy padła na kolana, nazywając Autora widmo najwybitniejszym dziełem Polańskiego od czasu Chinatown. Ale znaleźli się też i tacy, którzy dopatrują się tutaj świadectwa ... i będącego swoistym hołdem dla ...

+ Pokaż więcej