Kapusta z fasolą (Winiary)

Przepis kulinarny

Składniki:

- przyprawa do zup, sosów, sałatek WINIARY,
- 200 g białej fasoli,
- 1 kapusta biała (1kg),
- 1 cebula,
- 2 łyżki masła,
- 1 łyżka mąki,
- 1 łyżka octu,
- sól, cukier, pieprz.

Jak przyrządzić?

Fasolę namoczyć (najlepiej na noc),ugotować. Kapustę poszatkować, ugotować. Cebulę obrać, zeszklić na maśle, dodać mąkę. Zasmażyć. Kapustę odsączyć, połączyć z fasolą i zasmażoną cebulą. Doprawić octem, Przyprawą, solą, cukrem i pieprzem. Zagotować.

Uwagi:

Kapusta jest smaczniejsza na drugi dzień.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Porcje8 porcji
Kaloryczność134 kcal / porcja
AutorWiniary

Kapusta z fasolą (Winiary): Podobne przepisy

Kapusta z fasolą (Winiary): wypróbuj również

Powiązane Tematy