Składniki:
- przyprawa do zup, sosów, sałatek WINIARY,
- 200 g białej fasoli,
- 1 kapusta biała (1kg),
- 1 cebula,
- 2 łyżki masła,
- 1 łyżka mąki,
- 1 łyżka octu,
- sól, cukier, pieprz.
Jak przyrządzić?
Fasolę namoczyć (najlepiej na noc),ugotować. Kapustę poszatkować, ugotować. Cebulę obrać, zeszklić na maśle, dodać mąkę. Zasmażyć. Kapustę odsączyć, połączyć z fasolą i zasmażoną cebulą. Doprawić octem, Przyprawą, solą, cukrem i pieprzem. Zagotować.
Uwagi:
Kapusta jest smaczniejsza na drugi dzień.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Porcje | 8 porcji |
Kaloryczność | 134 kcal / porcja |
Autor | Winiary |