Składniki:
Paluszki krabowe, seler naciowy, ser żółty (powinien być dość twardy), czerwona cebula, zielona pietruszka, majonez, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Paluszki krabowe kroimy wedle uznania w mniejsze lub większe kawałki. Seler naciowy i cebulę kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy, dodając majonez, sól i pieprz.
Potrzebne przybory:
miska na sałatkę, tarka, nóż i deska do krojenia
Jak podawać?
Ja zazwyczaj podaję ją w formie kulek na liściu sałaty, ale można też tradycyjnie - w misce.
Uwagi:
Nie podaję ilości składników, bo jak zwykle wszystko dobieram na oko do ilości użytych paluszków krabowych.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | amiszka |