Składniki:
Podwójna pierś kurczaka, margaryna, ostra papryka, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, vegeta, pieprz, curry.
Jak przyrządzić?
Czyścimy pierś kurczaka i kroimy ją w kostki mniej więcej 2x2 cm. Przyprawiamy obficie przyprawami i wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny. W rondlu rozgrzewamy łyżkę margaryny i wrzucamy kawałki piersi, smażymy około 10 minut, mieszając, przykrywamy i dusimy kolejne 20 minut.
Jak podawać?
Najlepiej podawać z ryżem lub frytkami i warzywami duszonymi lub smażonymi.
Uwagi:
Jeśli ktoś woli podrumienione, na koniec można również podsmażyć.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 2 |
Autor | madzia |