Składniki:
2 piersi kurczaka, 2 spore cebule, jajo, vegeta lub inna tego typu przyprawa, bułka tarta, olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Piersi pokroić dość drobno (np. w kawałki mniej więcej 1,5-2 cm na 2), cebulę pokroić w kostkę. Piersi wymieszać w misce z cebulą, jajkiem, przyprawami i bułką tartą (dosypać jej tyle, aby dało się uformować kotleciki). Nie przerażajcie się, że nie będą w ręku zwarte, bo na patelni się zetną, są przepyszne i proste.
Potrzebne przybory:
deska do krojenia, nóż, patelnia, łyżka
Jak podawać?
Do nich koniecznie jakaś surówka i najlepiej ziemniaki (a jeszcze lepiej puree ziemniaczane: ziemniaki zemleć lub dokładnie rozgnieść widelcem, a potem dokładnie wymieszać z kopiastą łyżką masła i odrobiną mleka lub śmietany).
Uwagi:
Uważać, aby nie przypalić, super na ciepło, ale dobre też na zimno.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | MlodaMamusia |