Składniki:
- 30 +30 g masła,
- 50 g posiekanej cebuli,
- 1 ząbek czosnku,
- 200 g ryżu,
- 1 litr bulionu z kury,
- 2 łyżki mąki,
- 2 łyżeczki curry,
- 1/8 l jogurtu naturalnego,
- 1 żółtko,
- 800 g gotowanego mięsa z kurczaka,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
1) Drobno posiekać cebulę następnie poddusić w maśle, dodać czosnek i ryż. Całość zeszklić zalać bulionem i dusić pod przykryciem przez 20 minut.2) Masło wymieszać z mąką i przyrządzić zasmażkę Dodać curry,wymieszać zalać bulionem i ugotować gęsty sos.3) Do sosu dodać żółtka wymieszane z jogurtem sosie ułożyć mięso z kurczaka.chwile odczekać by nasiąkło następnie posolić i doprawić pieprzem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 porcje |
Kaloryczność | 712 kcal / porcja |
Autor | neko |