Wafelki z nadzieniem krówkowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 puszka skondensowanego słodzonego mleka, wafle tortowe.

Jak przyrządzić?

Puszkę mleka wstawić do garnka i zalać zimną wodą, tak aby cała puszka była przykryta. Gotować 2,5 godziny, co pewien czas uzupełnijąc wodą garnek - puszka musi być pokryta wodą cały czas w trakcie gotowania. Po upływie czasu gotowania wylać wodę, puszkę wyjąć za pomocą ściereczek kuchennych - jest gorąca i odstawić do ostygnięcia. Kiedy jest mleko jest już ciepłe,ale nie mocno gorące, otworzyć puszkę i smarować wafle, przkładając je kolejno. Następnie wafle włożyć do torebki i oraz przykryć czymś ciężkim na kilka godzin - tak aby wafle dobrze się skleiły. Później wafle pociąc - wedle uznania na kawałeczki i podawać.

Uwagi:

Jak ktoś sobie życzy można je oblać czekoladą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania180 min.
Trudnośćprosty
Porcje20-30 porcji
Kalorycznośćdużo
Przybliżony koszt7 zł
AutorDaniela

Wafelki z nadzieniem krówkowym: Podobne przepisy

Wafelki z nadzieniem krówkowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy