Kurczak w porach

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 piersi kurczaka,
- jeden duzy por,
- sos sojowy,
- dwa kieliszki wodki,
- pol cytryny,
- 4 duze zabki czosnku,v
- olej,
- ryż (2 torebki),
- orzechy nerkowca.

Jak przyrządzić?

Przygotować marynatę:sos sojowy + wódka + sok z pol cytryny + wycisniety czosnek + olej. Mięso pokroić w niewielkie kawalki i zalać marynatę. Wstawić na ok. s godziny do lodówki. W tym czasie ugotować ryż.Na patelni smażyć odcedzone od marynaty mięso 15-20 min. W międzyczasie dodać pokrojone w plasterki pory oraz pokrojone na polowki orzeszki. Całość polać sosem sojowym so smaku ( nie za duzo!). Ryż można dorzucić do mięsa lub polozyc na talerzu i dodac mieso juz tam.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Trudnośćprosty
Porcje3-4 porcje
Autornatalka

Kurczak w porach: Podobne przepisy

Kurczak w porach: wypróbuj również

Powiązane Tematy