Buraczki z kiszonymi ogórkami

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3 lub 4 duże czerwone buraki,
- 4 średnie ogórki kiszone,
- 1 cebula,
- 2-3 łyżki oliwy do sałatek,
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Ugotować buraczki, aż będą miękkie. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę lub małe talarki.
Cebulę obrać, pokroić na 4 części, a potem na plasterki. Wrzucić do miseczki, posolić, przykryć talerzykiem i odstawić na 10 min, aż trochę zmięknie.
Każdy ogórek pokroić wzdłuż, na 4 części i znów na palsterki.
Pokrojone warzywa wrzucić do miski, polać oliwą, dodać sól, pieprz i porządnie wymieszać.

Jak podawać?

Według uznania :)

Uwagi:

Sałatkę można podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Kalorycznośćmało
AutorFini

Buraczki z kiszonymi ogórkami: Podobne przepisy

Buraczki z kiszonymi ogórkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy