Makaron w szpinakowym sosie

Przepis kulinarny

Składniki:

- makaron / najlepiej tagiatelle- boczek wedzony (25- 30 dkg)- swiezy czosnek (3-4 zabki)- 1 pudelko smietany 500 ml- opakowanie mrozonego szpinaku- przyprawy do smaku

Jak przyrządzić?

Boczek kroimy w kostke i zesmazamy pod przykryciem, ja tluszcz odlewam caly i zostawiam sam boczek. smazymy go razem z czosnkiem wrzuconym w skorupce. jak boczek bedzie gotowy wyciagamy czonek ze skorupki, rozdrabniamy i wrzucamy spowrotem. dodajemy szpinak i doprawiamy. Najlepszy szpinak jest swiezy, albo mrozony w calosci. rozdrobniony tez jest pyszny ale nie wyglada tak sympatycznie na talerzu :) kiedy doprawimy wszystko dodajemy smietane i mieszamy. Wyjdzie rewelacyjny zielony sosik. polewamy makaron i gotowe!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje3 osoby
Kalorycznośćdużo
Przybliżony koszt12 zł
Autormarta

Makaron w szpinakowym sosie: Podobne przepisy

Makaron w szpinakowym sosie: wypróbuj również

Powiązane Tematy