Sk艂adniki:
- makaron / najlepiej tagiatelle- boczek wedzony (25- 30 dkg)- swiezy czosnek (3-4 zabki)- 1 pudelko smietany 500 ml- opakowanie mrozonego szpinaku- przyprawy do smaku
Jak przyrz膮dzi膰?
Boczek kroimy w kostke i zesmazamy pod przykryciem, ja tluszcz odlewam caly i zostawiam sam boczek. smazymy go razem z czosnkiem wrzuconym w skorupce. jak boczek bedzie gotowy wyciagamy czonek ze skorupki, rozdrabniamy i wrzucamy spowrotem. dodajemy szpinak i doprawiamy. Najlepszy szpinak jest swiezy, albo mrozony w calosci. rozdrobniony tez jest pyszny ale nie wyglada tak sympatycznie na talerzu :) kiedy doprawimy wszystko dodajemy smietane i mieszamy. Wyjdzie rewelacyjny zielony sosik. polewamy makaron i gotowe!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 3 osoby |
Kaloryczno艣膰 | du偶o |
Przybli偶ony koszt | 12 z艂 |
Autor | marta |