Składniki:
- schab: ok.1,50 kg
- pieczarki: 1 kg,
- ciasto francuskie (kupowane w sklepie),
- przyprawy,
- olej,
- gotowane warzywa do dekoracji według swojej kompozycji.
Jak przyrządzić?
Pieczarki usmażyc i przyprawic do smaku / w kawałku schabu wydrożnic wzdłóż otwór i nałożyc tam pieczarki / zablokować wycietym kawałkiem wycietego schabu / ciasto francuskie dokładnie rozwałkowac i owinąc całe mięsko / włożyc do piekarnika na ok. godz do półtora.
Jak podawać?
Super jak jest wielki talerz !!kolorowy!!
Uwagi:
Od czasu do czasu polewac olejem i przekładac na rózne strony-podawac mozna z frytkami z czerwnym wytrawnym winem--nie zapomniec o palących sie swiecach(szczegolne na spotkaniu z przyjaciółka). Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 35 zł |
Autor | Zbyszek |