Sk艂adniki:
- puszka mleka skondensowanego nieslodzonego,
- 2 galaretki, najlepiej rozne kolory.
Jak przyrz膮dzi膰?
Przygotowujemy galaretke: kazda torebke rozpuszczamy w polowie ilosci wody podanej na opakowaniu (zazwyczaj w przepisie jest pol litra, wiec my rozpuszczamy w 250ml). odstawiamy do schlodzenia, ale nie do zsiadniecia.wlewamy pol puszki mleka do wysokiego naczynia i ubijamy mikserem, az zrobi sie piana, powoli wlewamy jedna galaretke, caly czas ubijajac. Mase wlewamy do tortownicy, miski badz innego naczynia w ktorym chcemy by spoczywala. wstawiamy do zamrazalnika. po kilku minutach powinna juz byc w miare zsiadnieta, wiec robimy druga warstwe (tak samo: mleko+galaretka). Wylewamy i wstawiamy do zamrazalnika. Po ok 1godz, czasem krocej, czasem dluzej, jest GOTOWA. Pycha. po prostu rozplywa sie w ustach
Uwagi:
Koniecznie trzeba sprobowac!!!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Przybli偶ony koszt | 6 z艂 |
Autor | julka |