Sk艂adniki:
- piers z kurczaka lub rozne jego czesci - jak kto lubi,
- szklanka rosolku z kostki(albo dwie w razie potrzeby),
- smietana kremowka,
- winogron bialy,
- curry.
Jak przyrz膮dzi膰?
Obtaczamy kurczaczka w curry i zostawiamy an 15 min. Potem podsmazamy na zloty kolor na patelni - lub najlepiej w troche wyzszym naczyniu...jak juz podsmazymy to zalewamy miesko rosolem i smietana...tak gdzies szklanka rosolu i pol szklanki smietany ale proporcje mozna zmienic :)dusimy okolo 40 min...i pod koniec duszenia dodajemy winogron pokrojony i bez pestek chyba ze ktos lubi jak mu lataja miedzy zebami:) dusimy jeszcze kilka minutek..i gotowe:)
Uwagi:
Moj facecik chociaz nie lubi potraw miesnych na slodko...zjadl ze smakiem owego kurczaczka :)
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Meggusia |