Składniki:
- czekolada (ile kostek zalezy od Was),
- orzechy laskowe lub migdały (lepsze te poprzednie),
- można dodać na górę troche smietany.
Jak przyrządzić?
Czekoladę rozpuszczamy w rondelku, kiedy będzie płynna wlewamy do filiżanki połowę masy. Ewentualnie do szklanki, miseczki. Wkładamy orzechy (Ilość według uznania, lepiej ok. 5-7. Wlewamy drugą połowę "musu". Na góre mozna dać śmietane light, ponieważ normalna może przesłodzić i tak słodki deser. zostawiamy aż zamieni się w "mus".
Jak podawać?
Jeść łyżeczka.
Uwagi:
Zalecam małe ilości,bo jak zastygnie zrobi się twardy.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 1 filiżanka |
Kaloryczność | bardzo dużo |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Wiśenka |