Składniki:
1 puszka mleka słodzonego (wcześniej ugotowanego ok. 3 godzin), 3 paczki delicji, 1/2 l śmietany kremówki, 2 galaretki cytrynowe (1 szkl. wody), 2 paczki lodów czekoladowych w proszku, trochę wódki, polewa czekoladowa, biszkopt wg własnego przepisu.
Jak przyrządzić?
Upiec biszkopt na dużej blasze. Kiedy ostygnie, posmarować ugotowanym mlekiem (karmel), potem maczać delicje w alkoholu i układać je na biszkopcie. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać lody czekoladowe. Tak przygotowaną masę rozprowadzić na delicjach. Galaretki rozpuścić w szklance wody, tężejącą galaretkę wyłożyć na masę śmietanową. Górę ciasta polać polewą czekoladową.Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | bardzo trudny |
Autor | Monika_28 |