Bajaderka bez pieczenia

Przepis kulinarny

Składniki:

6 paczek herbatników typu Petit Beurre, łyżka kakao, 10 dag rodzynek, 10 dag orzechów włoskich, aromat arakowy, 1 szkl. mleka, marmolada lub powidła śliwkowe.

Jak przyrządzić?

Pokrusz 3 paczki herbatników, włóż do miski, dodaj kakao, bakalie, aromat arakowy, zalej mlekiem. Wyrób na jednolitą masę. Pozostałymi herbatnikami wyłóż blaszkę, posmaruj warstwę herbatników marmoladą lub powidłami, następnie wylej na to masę bakaliową. Przełóż herbatnikami.

Potrzebne przybory:

miska, łyżka, forma do ciast lub taca, szklanka, mikser

Jak podawać?

Z uśmiechem na buźce!;)

Uwagi:

Ciasto można ozdobić polewą czekoladową: 20 dag czekolady, 3 łyżki mleka (ewentualnie wody). Wszystko to rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać wierzch ciasta. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćok. 200 kcal
Przybliżony koszt10 zł
Autorolcia;)

Bajaderka bez pieczenia: Podobne przepisy

Bajaderka bez pieczenia: wypróbuj również

Powiązane Tematy