Sos czosnkowy z żurawiną

Przepis kulinarny

Składniki:

1 łyżka majonezu, 2-3 łyżki keczupu (najlepszy Pudliszki, bo musi być ostry), 1 ząbek czosnku (ilość zależna od upodobań), 1 łyżeczka dżemu żurawinowego.

Jak przyrządzić?

Wszystkie składniki mieszamy w miseczce i dodajemy zmiażdżony czosnek. Gotowe.

Jak podawać?

Ja dodaję to do wszystkiego: kanapek, pizzy, zapiekanek, piersi kurczaka, więc wedle zyczenia.

Uwagi:

Ilość składników jest mała, ale chodziło mi o proporcje. By keczupu było więcej niż majonezu. Ja zawsze robię na oko, by sos miał kolor dobrze rozcieńczonego keczupu. Można robić tez bez dżemu żurawinowego, ale warto spróbować z dżemem - niepowtazralny smak.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania2 min.
Trudnośćprosty
Autorfrappee

Sos czosnkowy z żurawiną: Podobne przepisy

Sos czosnkowy z żurawiną: wypróbuj również

Powiązane Tematy