Składniki:
70 dag piersi z indyka, 6 plastrów żółtego sera, kawałek cukinii, sól, pieprz, 1 jajko, 3/4 szklanki bułki tartej, olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Pierś indyka opłukać, osuszyć, pokroić w poprzek włókien na dość grube plastry. Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbić dłonią, by powstały duże płaty, oprószyć solą. Na każdym położyć plaster sera i 2-3 cienkie plastry cukinii. Mięso złożyć na połowę, a brzegi na zakładkę, aby w czasie smażenia nie wypłynął ser. Panierować w jajku rozkłóconym z pieprzem i bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | porcja 330 kcal |
Autor | sprezynka542 |