Składniki:
Bagietka, puszka tuńczyka w sosie własnym, po 1 łyżce oliwek czarnych i zielonych, łyżka koncentratu pomidorowego, 20 dag pieczarek, cebula, łyżeczka masła, natka pietruszki, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Bagietkę przekroić w poprzek na połowę, wydrążyć miąższ. Oliwki posiekać, utrzeć z tuńczykiem i połową miąższu. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, przyprawić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać posiekane pieczarki, smażyć 5 minut. Wymieszać z resztą miąższu i posiekaną natką, przyprawić. Pastami napełniać bułki, schłodzić, podawać krojone na kromki.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 20 |
Kaloryczność | porcja - 50 kcal |
Autor | sprezynka542 |