Minikanapeczki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Bagietka, puszka tuńczyka w sosie własnym, po 1 łyżce oliwek czarnych i zielonych, łyżka koncentratu pomidorowego, 20 dag pieczarek, cebula, łyżeczka masła, natka pietruszki, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Bagietkę przekroić w poprzek na połowę, wydrążyć miąższ. Oliwki posiekać, utrzeć z tuńczykiem i połową miąższu. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, przyprawić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać posiekane pieczarki, smażyć 5 minut. Wymieszać z resztą miąższu i posiekaną natką, przyprawić. Pastami napełniać bułki, schłodzić, podawać krojone na kromki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Trudnośćprosty
Porcje20
Kalorycznośćporcja - 50 kcal
Autorsprezynka542

Minikanapeczki: Podobne przepisy

Powiązane Tematy