Składniki:
Chleb, koncentrat pomidorowy, cebula, cząber (przyprawa), ser żółty (najlepiej podlaski).
Jak przyrządzić?
Chleb pokroić na kromki. Każdą kromkę posmarować cienką warstwą koncentratu. Cebulę obrać i pokroić w piórka, ułożyć na kanapkach. Posypać kromki sporą ilością cząbru. Na wierzch ułożyć plasterki sera. Kanapki piec w piekarniku do roztopienia się sera.
Potrzebne przybory:
nóż, taca do pieczenia
Jak podawać?
Świetnie się nadaje na kolację lub przekąskę ze szklanką zielonej herbaty.
Uwagi:
Zapiekanki są przepyszne, chrupiące i bardzo aromatyczne. Naprawdę szybko znikają.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Lenka |