Składniki:
2 polędwice wieprzowe, świeża czerwona papryka, ok. 6 cm ogórka zielonego, 2 średnie czerwone cebule, czosnek w kostce (Knorr), 2 łyżki musztardy francuskiej, ostry sos chilli (Vifon)- 2 łyżeczki, 4 łyżeczki miodu, 4 listki świeżej bazylii, przecier pomidorowy, ryż.
Jak przyrządzić?
Polędwice obtoczyć w suszonej bazylii, paprykę, ogórek i cebulę pokroić w paski, wszystkie składniki wrzucić na patelnię na rozgrzany olej i gotowe :) Prościej się nie da. Smacznego!
Uwagi:
Paprykę najlepiej wrzucić na samym końcu, tak żeby się tylko podgrzała. Dzięki temu potrawa będzie chrupka.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | Korfia |