Chilliout - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 polędwice wieprzowe, świeża czerwona papryka, ok. 6 cm ogórka zielonego, 2 średnie czerwone cebule, czosnek w kostce (Knorr), 2 łyżki musztardy francuskiej, ostry sos chilli (Vifon)- 2 łyżeczki, 4 łyżeczki miodu, 4 listki świeżej bazylii, przecier pomidorowy, ryż.

Jak przyrządzić?

Polędwice obtoczyć w suszonej bazylii, paprykę, ogórek i cebulę pokroić w paski, wszystkie składniki wrzucić na patelnię na rozgrzany olej i gotowe :) Prościej się nie da. Smacznego!

Uwagi:

Paprykę najlepiej wrzucić na samym końcu, tak żeby się tylko podgrzała. Dzięki temu potrawa będzie chrupka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
AutorKorfia

Chilliout: Podobne przepisy

Powiązane Tematy