Gulasz po węgiersku

Przepis kulinarny

Składniki:

wołowina bez kości ok. 0,70 kg, 1 cebula, 1 papryka świerza, 5 ziemniaków, koncentrat pomidorowy ok. 2 łyżki, sól, pieprz, czosnek, kminek,papryka mielona, vegeta, maggi, olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na złoty kolor, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Cebulę i paprykę kroimy w półplastry, podsmażamy na oleju i dodajemy do mięsa. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodziepo czym także dodajemy do mięsa. Całość przyprawiamy solą, vegetą, kminkiem, czosnkiem, pieprzem, maggi (przyprawa w płynie) i koncentratem pomidorowym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćśredni
Porcjedla 4 osób
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt20 zł
AutorAgnieszka

Gulasz po węgiersku: Podobne przepisy

Gulasz po węgiersku: wypróbuj również

Powiązane Tematy