Składniki:
wołowina bez kości ok. 0,70 kg, 1 cebula, 1 papryka świerza, 5 ziemniaków, koncentrat pomidorowy ok. 2 łyżki, sól, pieprz, czosnek, kminek,papryka mielona, vegeta, maggi, olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na złoty kolor, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Cebulę i paprykę kroimy w półplastry, podsmażamy na oleju i dodajemy do mięsa. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodziepo czym także dodajemy do mięsa. Całość przyprawiamy solą, vegetą, kminkiem, czosnkiem, pieprzem, maggi (przyprawa w płynie) i koncentratem pomidorowym.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | średni |
Porcje | dla 4 osób |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Agnieszka |