Cebulowa na winie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Kilka cebul, szklanka białego wina, bulion, przyprawy, śmietana 30%.

Jak przyrządzić?

Cebulę zeszklić na tłuszczu, pod koniec dolać do niej wino, poczekać, aż wyparuje. W tym czasie przygotować bulion (kostki rosołowe + wrzątek),dodać do niego cebulę, a następnie zmiksować. Powstały krem postawić na ogniu. Doprawić pieprzem, dolać do smaku jeszcze trochę wina, zabielić śmietaną.

Jak podawać?

Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Przybliżony koszt10 zł
Autorginx

Cebulowa na winie: Podobne przepisy

Cebulowa na winie: wypróbuj również

Powiązane Tematy