Składniki:
Makaron rurki, sos 4 sery i brokuły z Knorra, brokuł świeży lub paczka mrożonych, ser pleśniowy lazur (100 g), ser żółty tarty, przyprawy do smaku.
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy, odcedzamy. Podobnie brokuły - gotujemy z odrobiną soli do miękkości (ale nie na paćkę). Przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, wkładamy makaron. Zalewamy połową sosu. Sos posypujemy pokrojonym w małe kawałki serem lazur. Na ser wrzucamy brokuły, które zalewamy pozostałym sosem. Na wierzch kładziemy starty żółty ser. Całość bez pokrywki wkładamy do rozgrzanego piekarnika, czekamy, aż ser na wierzchu się stopi. Danie gotowe. Podawać na gorąco. Smacznego!
Uwagi:
Potrawa jest bezmięsna, ale wszystko zależy od inwencji gotującego i dostępnych składników. Jeśli jest taka możliwość, można usmażyć pokrojony w paski filet z piersi kurczaka i dodać go do sosu.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Wawiq |