Sk艂adniki:
Makaron (polecam penne), jajka (na 1 os. 2-3 jajka), szynka konserwowa, papryka konserwowa, og贸rek konserwowy, vegeta, olej.
Jak przyrz膮dzi膰?
Najpierw gotujemy makaron wedle potrzeb (czyli os贸b, ewentualnie wg g艂odu). Kolejno kroimy pozosta艂e sk艂adniki w kostk臋, wrzucamy na patelni臋, podsma偶amy. Dorzucamy makaron, posypujemy wszystko veget膮, mieszamy. Zmniejszamy ogie艅. Na koniec rozbijamy jajka. Potraw臋 zasma偶amy w jajku i mieszamy jak jajecznic臋, a偶 jajka si臋 zetn膮. Gotowe. Smacznego!
Uwagi:
Wszystkie sk艂adniki podaj臋 na oko, poniewa偶 ilo艣膰 zale偶y od indywidualnych upodoba艅 i liczby potencjalnych g艂odnych os贸b.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | naturalnienata |