Składniki:
10 dag makaronu muszelki, 15 dag sera gouda, 25 dag szynki, 1 cebula, szczypiorek. Sos: 3 łyżki przecieru pomidorowego, 2 łyżeczki musztardy, pieprz, sól, sok z cytryny, 3 łyżki oleju słonecznikowego.
Jak przyrządzić?
Ugotować makaron i przelać zimną wodą. Dodać do niego pokrojone w paski ser, szynkę i pozostałe składniki. Wszystkie składniki sosu wymieszać dokładnie razem i dodać do sałatki. Można posypać drobno posiekanym selerem naciowym.
Jak podawać?
Potrawę podajemy w małych salaterkach na liściach sałaty.
Uwagi:
Do sałatki można dodać świeżą paprykę lub pomidory. Polecam tę sałatkę tym, którzy lubią eksperymentować i nie boją się nowości. Jest smaczna i ciekawie wygląda.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | bulka |