Składniki:
2 mrożone filety z pangi, 1 por, 1 pomidor, 1 mozzarella w solance, 10-15 dag sera pleśniowego lazur lub rokpol, masło.
Jak przyrządzić?
Pangę rozmrozić. Por pokroić na talarki i obsmażyć na maśle. Pomidora sparzyć i obrać, pokroić na plasterki. Pangi ułożyć w żaroodpornym naczyniu, delikatnie posypać solą i pieprzem, wyłożyć na nie zeszklony por, plastry pomidora, posypać pokruszonym w ręku serem mozarella, a na końcu pleśniowym. Piec odkryte 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem lub w 200 stopniach 30 minut.
Jak podawać?
Polecam podawać z zielonym makaronem fettucine - jajeczny makaron w formie długich i płaskich wstążek barwiony szpinakiem.
Uwagi:
Nierozmrożenie pangi czy pieczenie z przykryciem spowoduje nadmiar niesmacznego sosu!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | KozA |