Lato z mozarellą
DAMIESA • dawno temuMięciutki i lekko słonawy serek mozarella świetnie nadaje się do sałatek, ale warto wypróbować go także w zestawieniu z mięsem, czy makaronem. Jego główną zaletą jest to, że wysubtelnia smak dań.
Jeśli poszukujecie pomysłów na wykorzystanie tego sera poniżej znajdziecie kilka przepisów, które warto wykorzystać w kuchni:
Jednym z prostszych w przygotowaniu, ale za to wyjątkowo smacznym jest gnocci z sosem pomidorowym i mozarellą – Raspberries and Cream
Mozzarella świetnie sprawdza się także w zestawieniu z rybą. Można więc połączyć ją z pangą i dodać pomidorki – Zaczynam kucharzenie
Dla wegetarian polecałabym wykonać tartą ze szpinakiem i mozarellą na francuskim cieście - Elementarz Kulinarny Basi
Dla mięsożernych zaś jest np. tarta z porami, boczkiem i mozarellą – Moja Mała Kuchnia
Na koniec lekkie danie, które sprawdzi się np. jako przekąska wieczorna, czyli tagliatelle z pomidorami i mozarellą— Tańcząca z chochlami
Jeśli chcecie pochwalić się własnymi przepisami na dania z mozarellą – zapraszam do wyrażania opinii!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze