Śledź pod pierzynką (autor BARTI) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- śledź matias,
- cebula,
- jabłka,
- śmietana,
- sól,
- pieprz,
- cukier.

Jak przyrządzić?

Kroimy jabłka i cebule z kostkę, zalewamy śmietana aby powstało cos w rodzaju sałatki. Proponuje proporcje: 3 średnie jabłka i jedną średnią cebulę. Do samku odrobina soli i cukru oraz spora ilość czarnego, świeżo zmielonego pieprzu. Śledzie w całości na talerz i przykryć "pierzynką" lub jak kto woli pokrokić w kawałeczki w wymieszać z sałatką. NAPRAWDĘ REWELACJA!

Potrzebne przybory:

Ostry nóż.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt10 zł
AutorBARTI

Śledź pod pierzynką (autor BARTI): Podobne przepisy

Śledź pod pierzynką (autor BARTI): wypróbuj również

Powiązane Tematy