Składniki:
- 1/2 kostki margaryny,
- 3 łyżki dżemu,
- 250g szklanka cukru,
- 3 łyżeczki cynamonu,
- 3 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika,
- 2 łyżki kakao,
- 1 szklanka mleka lub wody,
- 2 jajka, 2 szklanki mąki,
- 2 płaskie łyżeczki sody.
Polewa:
- 2 czekolady deserowe.
Jak przyrządzić?
Margarynę, cukier, dżem, cynamon, przyprawę, kakao, mleko zagotować i ostudzić. Następnie dodać jajka, mąkę, sodę - zmiksować. Ciasto wlać do foremki keksówki lub okrągłej i piec w temperaturze 200 stopni C około 45 minut. Czekolady rozpuścić - najlepiej na parze i rozsmarować na pierniku.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | bromba |