Składniki:
- 1 opakowanie twarozku ze szczypiorkiem,
- ogorek,
- pomidor,
- rzodkiewki,
- jogurt naturalny lub smietana,
- sol i pieprz do smaku,
- bułeczka i masło.
Jak przyrządzić?
Twarozek wlac do salaterki, wymieszac ze smietana lub jogurtem. Obrac ze skorki ogorka,pomidora i rzodkiewki. Wszystkie te skladniki pokroic w drobna kostke. Wszystko wymieszac z wczesniej przygotowanym twarozkiem. Posolic i popieprzyc do smaku. Odstawic na pare minut do lodowki, aby sie przegryzlo. Posmarowac bulke z maslem i juz mozna zajadac. SMACZNEGO!
Potrzebne przybory:
Salaterka, lyzka, noz.
Jak podawać?
Salatka nadaje sie na sniadanie, na drugie sniadanie podwieczorek, kolacje, a nawet obiadek.
Uwagi:
Wszystkie skladniki musza byc starannie pokrojone w kosteczke. Twarozek moze byc bez szczypiorku, mozna dodac inne warzywka.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 1-2 |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Ariel |