Flaki z boczniaków

Przepis kulinarny

Składniki:

- 20 dag boczniaków,
- 3 marchewki,
- 2 pietruszki,
- 1 seler (nieduży),
- kostki bulionowe warzywne,
- przyprawy do smaku (sól, pieprz, majeranek).

Jak przyrządzić?

Boczniaki wrzucamy do gorącej wody i chwile gotujemy, aż zmiękną. Wyjmujemy i odcedzamy, następnie kroimy w paseczki. W drugim garnku do bulionu wrzucamy starkowane warzywa na grubej tarce. Gotujemy warzywa razem z boczniakami. Doprawiamy majerankiem i pieprzem i GOTOWE.

Potrzebne przybory:

Ganek, nóż, druszlak, tarka.

Uwagi:

Przepis pisałam z głowy więc dokładnie nie pamiętam czy były takie proporcje, ale na moje "oko" to będzie dobrze. Życzę smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
AutorZuzka

Flaki z boczniaków: Podobne przepisy

Flaki z boczniaków: wypróbuj również

Powiązane Tematy