Składniki:
- 20 dag boczniaków,
- 3 marchewki,
- 2 pietruszki,
- 1 seler (nieduży),
- kostki bulionowe warzywne,
- przyprawy do smaku (sól, pieprz, majeranek).
Jak przyrządzić?
Boczniaki wrzucamy do gorącej wody i chwile gotujemy, aż zmiękną. Wyjmujemy i odcedzamy, następnie kroimy w paseczki. W drugim garnku do bulionu wrzucamy starkowane warzywa na grubej tarce. Gotujemy warzywa razem z boczniakami. Doprawiamy majerankiem i pieprzem i GOTOWE.
Potrzebne przybory:
Ganek, nóż, druszlak, tarka.
Uwagi:
Przepis pisałam z głowy więc dokładnie nie pamiętam czy były takie proporcje, ale na moje "oko" to będzie dobrze. Życzę smacznego!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Zuzka |