Składniki:
Biszkopt:
- szkl. cukru,
- 4 jajka,
- cukier waniliowy,
- szkl. mąki,
- proszek do proszku.
Orzechy:
- ok. 0,7 kg orzechów włoskich łuskanych,
- 1/4 kostki masła,
- - 3 łyżki cukru lub miodu,
- 2 łyżki mleka.
Budyń:
- 1 l mleka,
- 2 budynie waniliowe lub śmietankowe.
Jak przyrządzić?
Biszkopt: ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę oraz proszek do pieczenia;Orzechy: wszystkie składniki usmażyć na wolnym ogniu ok. 10 minut;
Budyń: ugotować budyń wg przepisu;
Na wysmarowaną i wysypaną tartą bułką blachę wylać biszkopt, nałożyć przesmażone orzechy i zalać ciepłym budyniem, włożyć do piekarnika i piec ok. 35-40 min. w temperaturze 180 stopni C.
Życzę smacznego!!!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Tess |