Składniki:
makaron rurki, bekon lub ogonówka ok. pół kilo, pieczarki ok. 7 szt. wiekszych, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 1 duża śmietana 18%, ser żółty trochę do starcia na potrawę.
Jak przyrządzić?
Gotuję makaron. Mięso kroję w kostkę i podsmażam osobno na patelni na odrobinie oleju. Pieczarki kroję w wieksza kostkę i wrzucam do mięsa, jak będą miekkie pieczarki dorzucam pokrojoną w drobną kostkę cebule i czosnek, dodaję sól, pieprz, na koniec zalewam to śmietaną, dokładnie mieszam, czekam aż smietana będzie ciepła. Polewam tym sosem makaron, posypuję żółtym serem i ... Smacznego!
Potrzebne przybory:
Patelnia
Uwagi:
Jeśli mamy boczek, to na początku powinien on troszke się podsmazyć, zeby tłusz się trochę wysmazył.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | Aga |