Sk艂adniki:
- 4 jajka
- 1/2 kg. maki
- 1 szkl miodu [plynny moid, moze byc sztuczny]
- 1 szkl. mocno zaparzonej zimnej herbaty
- 1 szkl. oleju
- 1 szkl. cukru
- 1 szkl. oleju
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- 1/2 lyzeczki sody oczyszczonej
- 1 lyzka przyprawy do piernika
Jak przyrz膮dzi膰?
Jajka utrzec z cukrem do konsystencji kremu, nastepnie make wymieszac z proszkiem do pieczenia i soda dodawac po trochu maki do masy jajecznej, ucierac dodac troche oleju, nie przerywajac ucierania, miod i herbate, make az do wyczerpania wszystkich skladnikow na koniec dodac przyprawe do piernika. Piec w temp. 160c ok. 1 godz. 10 min. Czas pieczenia jest uzalezniony od piekarnika , dobrze wiec byloby sprawdzac ciasto pod koniec pieczenia, patyczkiem.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Autor | kaya |