Składniki:
50 ml likieru migdałowego "Niebieskie Migdały" lub innego Amaretto (Amaretto Venice, Amaretto Florence, Amaretto di Lańcut etc.);
50 ml mleczka kokosowego lub zagęszczonego;
30 ml Goldwasser
Jak przyrządzić?
Wlewamy kolejno: likier, mleczko i na końcu Goldwasser do wysokiego kieliszka np. od szampana lub innego naczynia do drinków. Delikatnie mieszamy.
Pić schlodzone.
Jak podawać?
Najlepiej z kostką lodu i słomką.
Uwagi:
Bardzo ciekawa kompozycja. Dość zaskakująca, ale gwarantuję, że mile połechce nawet najbardziej delikatne i wybredne podniebienie. A i moc jest nie najgorsza! Krotko mowiąc: przyjemne z pożytecznym!
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Przybliżony koszt | 35 zł |
Autor | Dwight |