Składniki:
2 puszki mleka skondensowanego kakaowego, 600 ml wódki 40%
Jak przyrządzić?
2 puszki (nieotwierane)z mlekiem kakaowym zanurzyć w garnku tak aby były całe zakryte wodą. Gotować ok 4 godz. na małym ogniu. Po 4h wyjąć, odstawić na 1/2 godziny dla lekkiego schłodzenia. Po 1/2 godz. ostrożnie otworzyć puszki aby się nie oparzyć, wysypać zawartość do wysokiego pojemnika. Mleko to będzie miało konsystencję twardego budyniu, kolor brązow. Wlać alkohol równocześnie mieszając mikserem. Przelać do butelki (ok.1,2 ltr). Można spożywać już jako ciepły, ale najlepszy jest na drugi dzień. Polecam.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 270 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | ksionc |