Karczek po królewsku

Przepis kulinarny

Składniki:

4 plastry karczku, 20 dag pieczarek, 1 cebula, 25 dag żółtego sera, majonez, pikantny ketchup, bazylia

Jak przyrządzić?

Karczek mocno zbić tłuczkiem do mięsa, pieczarki obrać i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w cieniutkie plastry, ser żółty zetrzeć na grubej tarce. Płaską dużą brytfankę wyłożyć folią aluminiowa. Układać na niej umoczony z 2 stron w ketchupie, zbity karczek. Plaster obok plastra. Na każdy z nich ułożyć pokrojone pieczarki, rozdrobnione plastry cebuli (po 2 na każdy plaster karczku) posypać startym żółtym serem. Na wierzch każdego plastra położyć kopiastą łyżkę majonezu (babuni)i posypać szczyptą bazyli. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 stopni.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
AutorLESZCZYNA

Karczek po królewsku: Podobne przepisy

Karczek po królewsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy