Składniki:
1 kg mięsa mielonego, 1/2 kg kapusty białej, 2 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 szkl. bułki tartej, por, seler, pietruszka (wszystko zielone), marchewka, czosnek, przecier pomidorowy, tłuszcz do smażenia.
Jak przyrządzić?
Kapustę pokrajać, posolić i odstawić na 1 godz.odcisnąć kapustę, dodać mięso, jajka, mąkę, bułkę, por, seler, pietruszkę (drobno posiekane), doprawić, zrobić klopsy. Obsmażyć na patelni. Włożyć do garnka, wlać tłuszcz ze smażenia. Podlać wodą. Dodać czosnek rozgnieciony, marchewkę drobno pokrojoną i przecier. Zagotować i doprawić do smaku.
Jak podawać?
Najlepiej z ziemniakami.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Kaloryczność | mała |
Autor | MADA |