Składniki:
puszka kukurydzy, 2x tuńczyk w sosie własnym, 4-5 jajek w zależności od upodobań, majonez, przyprawy
Jak przyrządzić?
Odcedzić kukurydzę, jajka ugotować na twardo i drobno pokroić, tuńczyka odsączyć z sosu. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski i wymieszać. Na koniec posolić, dodać troche pieprzu i majonez. Wymieszać i sałatka gotowa do spożycia.
Potrzebne przybory:
Miska, otwieracz do konserw, nóż, łyżka
Jak podawać?
Można podawać na talerzyku z pomidorkiem i pieczywem (najlepiej pełnoziarnistym), ale mozna także sałatkę położyć na bułce i ozdobić jakimś warzywkiem (papryka, pomidor, rzodkiewka, sałata). Sałatka smakuje dobrze i na śniadanie i na kolację.
Uwagi:
Oczywiście do sałatki można dodać różne różności, ale ja podaję minimum składników, które razem stworzą maksimum smaku.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | patty81 |