Składniki:
50 dag pieczarek, ser feta (1 opakowanie), natka pietruszki, 2 cebule, 10 dag sera zółtego, 2 pomidory, ew. przyprawy (np. pieprz)
Jak przyrządzić?
Pieczarki obrać i oddzielić ogonki od kapeluszy. Ogonki i cebule pokrocić w drobną kostke oraz zeszklić na patelni. Natkę pietruszki drobno posiekać, połaczyć z serem fetą oraz usmażoną cebula i ogonkami pieczarek. Farsz przyprawić według uznania (ja dodaję tylko pieprz). Następnie farszem wypełnić kapelusze, przykryć plastraki zółtego sera, wstawic do piekarnika i piec w temp. 180 stopni około 45 minut.
Potrzebne przybory:
Patelnia, naczynie do pieczenia...
Jak podawać?
Podawać na ciepło lub spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.
Uwagi:
Podczas pieczenia nie przykrywać naczynia przykrywką.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Bogdan |