Makaron zapiekany

Przepis kulinarny

Składniki:

40 dag makaronu (najlepiej świderki lub fale)
- 100 g margaryny
- 3/4 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- 40 dag sera białego
- 3 jajka

Jak przyrządzić?

Makaron gotować. Odcedzić. Ser "pokruszyć". Oddzielić żółtka od białek. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Wymieszać z serem i gotowym makaronem. Ubić pianę z białek i na końcu połączyć ją z makaronem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i zapiekać 30-40 min. (aż będzie ładnie zrumienione).

Jak podawać?

na ciepło, choć wyśmienicie smakuje również na zimno.

Uwagi:

Makaron możemy także ugotować na mleku. Do sera możemy dodać także wiśnie z kompotu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt10 zł
AutorBasia

Makaron zapiekany: Podobne przepisy

Makaron zapiekany: wypróbuj również

Powiązane Tematy