Sk艂adniki:
- puszka tunczyka (mala),
- marchewka,
- jajko,
- sos beszamelowy: ok. szklanki mleka, maslo
maka.
Jak przyrz膮dzi膰?
Marchewke zetrzec na najmniejszych oczkach tarki, przesmazyc chwile z tunczykiem.Przygotowac beszamel: do roztopionego masla dodac maka, pozniej powoli wlewac zimne mleko, caly czas mieszajac az do zagotowania (lub rozpuszczenia wszystkich grudek;).Gdy beszmel bedzie neco chlodniejszy dodac do niego zoltko i tunczyka, na koncu ubite na piane bialko.Umiescic w wysmarowanej maslem foremce, zapiekac w temperaturze 180 stopnie przez okolo 20 minut.
Uwagi:
Powinno wyrosnac, niestety na ogol opada w tempie blyskawicznym po wyjeciu z piekarnika.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 1-2 |
Przybli偶ony koszt | 3 z艂 |
Autor | agula |