Składniki:
- 100g wiórków kokosowych do obtoczenia,
- 100g wiórkow kokosowych do środka,
- kostka masła,
- szklanka cukru.
- 1/2 szklanki wody,
- 250g mleka w proszku,
- 2 płatki wafla,
- migdały w calości.
Jak przyrządzić?
Wodę należy zagotować i rozpuścić w niej cukier, po ostudzeniu wlać do miski i dodać do niej wszystkie pozostałe składniki (pokruszony wafel, mało, mleko, 0,10 dkg kokosu). Po wymieszaniu wszystkiego razem, należy odstawić do lodówki na 30 min.
W międzyczasie sparzyć migdały wrzątkiem i orać ze skórek.
Następnie wyjąc masę z lodówki, formować kulki i wkładać migdał do środka, a potem obtoczyć w kokosie.
Uwagi:
Pyszne, domowe rafaello bardziej przypomina niż placek :)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | rapsista |