Składniki:
- 3 piersi kurczaka,
- paczka orzechów nerkowca,
- ogórek świeży,
- koperek,
- śmietana 18% /minimum/,
- szklanka rosołku,
- przyprawa chińska /ostra bądź łagodna/.
Jak przyrządzić?
Piersi kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie zostawiamy na chwilę.
Smażymy na oleju na złoto dodajemy rosołek , chwilę dusimy.
W międzyczasie obieramy ogórek, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Gdy mięsko dość miękkie dodajemy ogórek, pokrojony koperek, orzechy i śmietankę chwilę gotujemy.
Podajemy z ziemniaczkami, ryżem, bułeczką.
Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | mam |