Składniki:
- 5 marchewek,
- 1 por,
- 2 cebule,
- 1-2 papryki,
- 3-4 piersi drobiowe (najlepiej z indyka) lub kilka mrożonych filetów rybnych,
- 2 ziemniaki,
- 30 dag pieczarek,
- vegeta,
- pieprz,
- przyprawy chińskie,
- można też: sos sojowy lub maggi.
Jak przyrządzić?
Marchewkę obrać i umyć, pokroić na niewielkie paski. Na dużej patelni rozgrzać olej i dusić marchewkę pod przykryciem do miękkości. W trakcie duszenia popieprzyć, mieszać od czasu do czasu. W tym czasie umyć i obrać resztę warzyw. Gdy marchewka już zmięknie, dodać pokrojony w krążki por, pokrojone w paski (jak na frytki) ziemniaki, pokrojoną w kostkę paprykę, skrojoną cebulę i na koniec pokrojone pieczarki. Na innej patelni podsmażyć pokrojone na mniejsze kawałki filety rybne (obtoczone w jajku i mące) lub pokrojone na małe kawałki piersi z indyka natarte przyprawą do kurczaka. Pod koniec smażenia warzyw dodać mięso, dodać przyprawy do smaku. Podawać na gorąco z ryżem i surówką.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Blue7 |