Kalafior i spaghetti z porów

Przepis kulinarny

Składniki:

- kalafior,
- 1 duży por,
- trochę oliwy i masła,
- śmietanka,
- pietruszka do posypania,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Kalafior ugotować, podzielić na różyczki (może być także tzw mrożonka). Por oczyścić, przekroić na pół wzdłuż i pokroić wzdłuż na cienkie paski. Na patelni rozgrzać trochę oliwy, wrzucić por, zeszklić, dodać łyżeczkę masła i odrobinę śmietanki (1-2 śmietanki "do kawy").Gorący kalafior położyć na półmisek, przyprawić pieprzem i solą, na wierzch położyć spaghetti z pora, posypać pietruszką. Podawać gorące.

Uwagi:

Można posypać startym żółtym serem, najlepszy o ostrym, wyrażnym smaku.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćśrednio dużo
Autorcapri

Kalafior i spaghetti z porów: Podobne przepisy

Kalafior i spaghetti z porów: wypróbuj również

Powiązane Tematy