Babka kokosowa

Przepis kulinarny

Składniki:

- jajka, 4 sztuki,
- cukier, 1 szklanka,
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka,
- margaryna, 1 kostka,
- mąka ziemniaczana, 0,5 szklanki,
- mąka pszenna, 1 szklanka,
- wiórki kokosowe, 100 gramów.

Jak przyrządzić?

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec ubijania dodajemy cukier i żółtka i dalej ubijamy. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i dodajemy po łyżce do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Roztopioną (wrzącą) margarynę dodajemy do ciasta i mieszamy, na końcu dodajemy wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Pieczemy w temp. 200 st. C około 1 godziny.

Jak podawać?

Polać lukrem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje12
Przybliżony koszt7 zł
AutorGosiiaczek

Babka kokosowa: Podobne przepisy

Babka kokosowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy