Spaghetti ze szpinakiem i rokpolem

Przepis kulinarny

Składniki:

- makaron rurki (penne),
- 1 mrożony szpinak,
- 150-200 g rokpolu (lub innego, pleśniowego sera),
- 1 śmietana 18 % (lub jogurt naturalny),
- 4-5 ząbków czosnku,
- 1 kostka rosołowa.

Jak przyrządzić?

Szpinak wrzucamy do garnka, rozmrażamy, odparowujemy i dodajemy kostkę rosołową i połowę czosnku. Zdejmujemy z ognia i dodajemy resztę czosnku i śmietanę (jogurt).Wylewamy sos na makaron, posypujemy serem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Trudnośćprosty
AutorBlue7

Spaghetti ze szpinakiem i rokpolem: Podobne przepisy

Spaghetti ze szpinakiem i rokpolem: wypróbuj również

Powiązane Tematy